MOJARO

Friday, August 19, 2011

Ferestrele Morii RoşiiDincolo de aspectul de ruină - spuneam altădată, devenită periculoasă - întotdeauna m-a fascinat nobleţea frustă a ferestrelor acestei construcţii. Poate părea straniu să spui asta despre un monument cu destinaţie industrială, dar nu mă feresc să îl gratulez. Pentru că astfel aduc un elogiu arhitecţilor şi constructorilor de altă dată, care ştiau să confere dacă nu excelenţă, măcar un atît de necesar firesc lucrurilor! Să luăm aminte la diversitatea şi numărul acestor deschideri, care nu sunt doar nişte simple orifiii într-un morman de cărămidă. Sunt cadre elegante, cu rotunjiri căutate, adecvate, cu profiluri din piatră sculptată. La de distanţă uriaşă se află elaborările acestea de mulţimea standardizată a ferestrelor de azi, din PVC-termopan...Prin care nici aerul nu circulă, nici oamenii nu se simt protejaţi pe termen lung. Prefer să contemplu la infinit această ruină cu nobleţea ei de altă dată decît să mă uit la spectacolul terifiant al mortificării oraşului, din ultimii ani...6 Comments:

At 12:37 AM, Blogger Teo Ajder said...

frumoase ferestre...

 
At 1:32 PM, Blogger vladimir b. said...

Mulţam, dar ele au nimerit aici dintr+o eroare...destinaţia lor era blogul "Moara Roşie". Aşa e cînd ai mai multe bloguri, şi o singură adresă de e-mail)))))))))

 
At 3:01 AM, Blogger liana said...

se vede ca a fost o cladire frumoasa!

 
At 4:05 AM, Anonymous Masaj erotic Bucuresti said...

are dreptate Liana, se vede ca a fost o cladire ffrumoasa

 
At 5:13 AM, Blogger Ady said...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com

 
At 12:31 AM, Anonymous Restaurante Iasi said...

Buna ziua
Va deranjez pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Restaurante Iasi
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi un mail la adresa iacob_ctin@yahoo.com cu titlul pe care il doriti si linkul
O zi buna va doresc

 

Post a Comment

<< Home