MOJARO

Sunday, January 29, 2006



praf



414, prima fiinta cu cap verde



413



Contributie pentru pisica verde (T.A),
http://www.incrediblegreencat.blogspot.com/
copie manula a unei litografii traditionale coreene, si originalul:

cepeul luxenburghian de la Fraenz, observa pachetul de celofan, interventia postei japoneze, acuma ca ma mut asa de des, am mai facut o descoperire de accesorii postale nipone! T.A.



un plic cu un ultim set de imagini de cutii postale moldovenesti pentru Canada, parvenite initial de la Nelly Vranceanu.

T.A.

Thursday, January 26, 2006

Invitatie de participare ART-postala:
"POLIceTICA" este despre politica si arta, arta postala si politica, despre nomazi, partizani, dezidenti, decadenti, distrugatori si creatori, despe nomos... in existenta lor de alternativa a polisului, dar si tot ce-i oficial, capi de presedinti pe marcile emise de postele guvernelor lumii, drapele, propaganda nationalista, si spalare de creieri prin intermediul POSTEI, totu-i mult asteptat si va fi apreciat, si desigur obiecte postale nascocite in infaptuite de voi... cele mai pretioase decat toate!

www.poliCetica.blogspot.com

Mail-art call:
POLIwhatTICS is about politics and art, mail art and politics, about nomads, partisans, desidents, decadents, destroyers, and creators, about nomos... in their alternative existance to police; but not only that, everything oficial, heads of the presidents on the stemps emmited by gouvernments` posts, flags, nationalistic propaganda,and brainwashing through the means of POST is most welcome as well! And self made, self made... the most precious of all!

www.poliCetica.blogspot.com

Wednesday, January 25, 2006



MARC COENE nu este Frips!!!

Saturday, January 21, 2006



sugestie viticola pentru luxemburg,

v l a d i m i r

Un fel de raspuns!

Friday, January 13, 2006

buna Vlad,
am cateva observatii referitoare la cateva ultime aparitii pe site.Una e ca incepe sa te intereseze mult in sine, mai ca mai mult decat productia noastra, ca sa zic, "artistica", nu?:) dupa mine site-ul este doar o unealta...poate de expunere, care intradevar si-a avut, si cred ca isi mai are de jucat rolul important in MOJARO. Dar MOJARO nu e deloc egal cu site-ul... respectiv nu se merita sa-i atragem o prea mare atentie.Doi, intotdeauna am crezut, MOJAROca fiind un mediu de exprimare a ideatiilor noastre, a celor care fac parte din proiect (nu doar eu, noi doi, sau trei... ci multi multi altii... constientzi de proiect). Posta este doar un "ucenic" sau mai bine zis "invatzacel" al nostru... si nu merita nimic mai mult decat ucenicie... este si singurul participant platit!!!! fiecare cu ucenicii lui... is multi... dar alegand cate ceva de la ei(marca) ne impunem imediat in fata lor... de asta cred ca nu se merita evidentierea lor, acestor poste, care iar isi au un rol f. important, pe care si-l exercita impecabil, dar iar sunt doar o unealta... cu alte cuvinte daca primesti un cepeu din Luxemburg, (pe care poti sa si-l postezi)marca de pe el fiind net importanta in comparatie cu toata productia filatelica a postei statului respectiv din toata istoria existentei sale...(atentie nu incerc deloc sa dimiuez valoarea artistica a marcilor, si bucata de suflet al creatorilor lor, se pot dedica nenumarate bloguri acestor productii si artisti)trei: alte proiecte, holeart-ul de exemplu - sunt interesante... dar nu sunt mai minimaliste decat orice alt format, de exemplu, un metru cub, un urs alb de un metru inaltime, un triunghi de panza albastra, "don't hurt human rights", dimensiunile nu sunt deloc importante! de fapt chiar m-a mirat ce am cetit in post-ul tau, cum de a trecuct de "ochiul de veghe" a criticului?;)... doar ca in comparatie cu frips, ei doar aduna cu efort minim...(nu?) productie artistica...;), mie imi place FRIPS, pentru ca ei ne-au invitat, si ne-au raspuns, iar si iar, cu atzele lor... ;)iti scriu pentru ca am crezut ca ai vrut sa stii ce cred si eu desre cateva posturi recente, despre care am simtit ca voiai sa-mi stii parerea... restul, (partea interesanta)... va continua inca o vreme sa-ti parvina prin cepeuri.;)T.A.

Un site filatelic

Ieri am primit, la Bucuresti, un cepeu din Ducatul Luxembourg,
am cautat, si am gasit si un site cu filatelia acestui stat:

http://www.ept.lu/index.php?lm2=10CAD765E3EF

Propun sa postam site-urile tuturor statelor cu care avem tangenta,
de unde primim corespondenta, sau daca facem schimb de timbre,
cepeuri, plicuri...

Sunday, January 08, 2006



pentru teo,

acest ABIS, imperceptibil,

v l a d i m i r











to frips,

'psalm of tea, black tea',

january, 2006

Friday, January 06, 2006

Materialul postat anterior mie personal imi pare foarte incitant.
Ideea de a reprezenta lumea interioritatii personale sub forma de cerc este restrictiva si incitanta. Restrictiva, pentru ca in general, suntm tentati sa ne reprezentam universul in dreptunghiuri (de aici, forma "clasica" a majoritatii coplesitoare a cartilor postale), sau, mai rar, in patrate. Cercul este insa mai degraba castrator, limitativ, fragmentar, partial. Tocmai de aceea, provocarea mail-art-istica a lui César Figueiredo este/devine de natura formal-minimalista, conceptuala, poetica
(http://holeart.blogspot.com/2005/12/cesar-figueiredo_21.html), si evident trezeste la framintari, viata si dinamism imaginatia, dar si spiritul speculativ. Ma gindesc ca MOJARO se va concentra pentru o contributie mai concentrata si mai sustinuta pe aceasta provocare a CERCULUI.
v l a d i m i r

Monday, January 02, 2006















contributia mea

la holeart:

http://holeart.blogspot.com

variatiuni de motivul cercului.



acelasi,

(verso)



colaj simili tridimensional,

cu timbre si efecte franceze & moldovenesti,

de

nelly